SharedCMS Diensten


Internet Domein Registratie

Niet iedereen is bekend hoe/waar domeinen te registreren en te koppelen aan een web portaal.  In de jaren dat wij bezig zijn hebben wij menig registrar uitgeprobeerd. Op dit moment registreert SharedCMS InternetDomeinen van/voor klanten bij TransIP B.V.. We belasten hetgeen TransIP ons doorbelast 1-op-1 door. We hanteren geen opslag omdat we constateerde dat het ons minder werk kost om het bestellen en het beheer zelf te doen dan om klanten uit te leggen hoe e.e.a. ingesteld moet worden. 

Web/Skin design & onderhoud

Als u dit wilt, kunnen wij samen met u uw website ontwerpen en inrichten o.b.v. SharedCMS hosting. Afhankelijk van uw behoeftes kunnen wij de site structuur voor u opzetten, de gebruikers(rollen) toevoegen, de instellingen aanpassen en/of content toevoegen. Er zijn diverse opties, zoals verschillende soorten database toepassingen. Tevens maken wij maatwerk lay-out (skins) die u op uw site kunt toepassen. Wij kunnen maatwerk oplossingen voor u (laten) ontwikkelen. Wanneer dit m.b.v. DNN modules dient te gebeuren doen wij dit zelf. ASP.NET software ontwikkeling besteden wij bij een partner uit.

Wij doen normaal eerst een intake, maken samen met u een ontwerp en doen u dan een aanbieding. Na goedkeuring van de offerte implementeren, testen en documenteren wij de site en -na uw acceptatie- dragen wij e.e.a. over aan de toekomstige beheerder. Als u dit wilt, doen wij het beheer nadien (deels of volledig) voor u. Als u zelf de website en/of alleen de content wilt onderhouden leiden wij u daarvoor desgevraagd op. Het is ook mogelijk om ons delen van de genoemde taken te laten uitvoeren, hetgeen natuurlijk goedkoper is. De prijs van een website is afhankelijk van de tijd die wij er in stoppen. We kunnen zowel op fixed-price als op na-calculatie basis werken.

DotNetNuke Content Management (CMS) Hosting

Bij DNN Content Management Hosting neemt u een pakket van diensten bij ons af. We hebben vijf pakketten variërend in grootte, te weten Brons, Zilver, Goud en Platina. De functionaliteit van deze vier pakketten is gelijk. Voor een overzicht van de pakketten en bijbehorende quota's, klik hier.

Een SharedCMS Hosting pakket bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Definitie en gebruik van één of meer DotNetNuke Professional Webportalen
 • Gebruik van de DNN professional modules/skins, incl. NL vertaling
 • Gebruik van de additionele SharedCMS modules/skins, incl. NL vertaling
 • Gebruik van een of meer premium modules/skins, incl. NL vertaling (meerpijs)
 • Gebruik van Plesk controle paneel waarmee u domeinen, databases, mailboxen, mailvoorzieningen etc. kunt instellen
 • Gebruik van SmarterMail Enterprise Webmail voorziening
 • Gebruik van SmarterStats Pro Web statistieken, incl. NL vertaling
 • Gebruik van één of meer additonele MS-SQL Databases (meerpijs)
 • Toegang tot SharedCMS documentatie (deels engels, deels nederlands)
 • Toegang tot Instructievideo's (deels engels, deels nederlands)
SharedCMS beheert alle technische voorzieningen (inbegrepen in de prijs). Dit betreft onder andere:

 • Aanschaf en integratie van benodigde hardware en software componenten
  (Test-, Ontwikkel-, Acceptatie- en Productie omgevingen).
 • Onderhoud van SharedCMS portfolio (pakket selectie/update)
 • Onderhoud (aanschaf, vertaling, test en installatie) van software en skin upgrades
 • Onderhoud (monitoring, reparatie, uitbreiding en test) van hardware
 • Onderhoud (definitie en opschoning) van systeem instellingen, logs en performance parameters
 • Het maken van back-ups (dagelijkse en wekelijkse back-ups van software en data)
 • Organiseren en testen van uitwijk naar een andere locatie i.g.v. calamiteiten
 • Ondersteuning van klanten bij opstarten en i.g.v. problemen (advies, backups terugzetten, software/hardware problemen verhelpen, etc)
 • Definitie/opschoning van webportalen, klanten en/of domeinen
 • Documentatie van aanwezige voorzieningen
 • Organiseren van leverancier support

CMS Consultancy en Training

Klanten die zelf een CMS oplossing o.b.v. DotNetNuke willen, kunnen gebruik maken van onze expertise. Onze consultants helpen u graag bij de aanschaf, het projectmatige opzetten en configureren van de CMS oplossing incl. de evt. benodigde back-up/uitwijk voorzieningen. Tevens kunnen wij u assisteren bij de inrichting van het beheer (zowel functioneel-, technisch- als content-beheer). Onze medewerkers zijn ITIL en/of Prince2 gecertificeerd en weten hoe e.e.a. moet.

Alhoewel dit nu nog in de kinderschoenen staat, kunnen wij u nu al assisteren bij het (remote en/of on-site] beheer van uw eigen DotNetNuke CMS oplossing. Op termijn willen wij klanten ook de mogelijkheid geven om het beheer van eigen DotNetNuke oplossingen volledig of deels bij ons uit te besteden (out-sourcing).

Desgevraagd kunnen wij u of uw personeel opleiden om efficiënt gebruik te maken van de geïmplementeerde CMS voorzieningen. Onze opleiders geven onze cursussen in het Nederlands of in het Engels. Er wordt gebruik gemaakt van Nederlandstalig lesmateriaal voor eindgebruikers en het originele Engelstalige lesmateriaal voor beheerders. De opleidingen kunnen plaats vinden bij u on-site of op een locatie die wij organiseren. De Training kan aangepast worden aan de aanwezige kennis en/of behoeftes. Wij kunnen e.e.a. completeren met Web-design en/of Web-onderhoud diensten (zie boven).

Maatwerk Hosting

Gek genoeg wil niet iedereen gebruik maken van ons SharedCMS. Ons platform is een normaal Windows 2008 platform dat ook ander hosting diensten ondersteund. Hierbij kunt u denken aan PHP/MySQL hosting, ASP.NET hosting, Flash websites etc. Ook als u alleen een MySQL of MS-SQL database bij ons wilt hosten, dat kan. Aangezien we niet overal verstand van kunnen en willen hebben is de ondersteuning die wij op dit soort hosting services bieden beperkt tot software onderhoud (vaak meegeleverd met Plesk), (de)activering en backup/restoren van domeinen en hun instellingen.

Als het groter moet; dat kan. We kunnen U complete Virtual Machines incl. software (als dienst) leveren en deze voor u beheren. Dit zullen wij veelal samen met onze leveranciers doen waar wij onze hardware, software en co-locatie diensten zelf afnemen.

Prijzen

Wij onderscheiden drie soorten prijzen:

 • Standaard prijs, veelal voor diensten zoals hosting en additionele voorzieningen
 • Fixed-price, veelal voor web design, maatwerk projecten en/of opleidingen
 • Na-calculatie, veelal voor Consultancy en Beheer activiteiten
Wij hanteren voor onze calculaties een kantoortijden uurtarief van 65 Euro per uur. Voor werkzaamheden in de avond en in het weekend hanteren wij een uurtarief van 85 Euro per uur. Wanneer wij op locatie werken en/of vooraf/achteraf moeten blijven overnachten, bereken wij de redelijk te maken onkosten -in overleg- aan u door. Bij na-calculaties verstrekken wij bij de factuur een overzicht hoeveel tijd waaraan besteed is. Wij factureren standaard diensten voorafgaand aan de periode waarin de dienst geleverd wordt. Tenzij anders bepaald is de minimale contract periode een jaar (bij sommige internet domein registratie diensten soms twee jaar). De standaard diensten worden automatisch met een jaar verlengd. Opzeggingen dienen uiterlijk 1 maand voor verloop van de contractperiode bij ons binnen te zijn. Alle prijzen zijn excl. 21% btw en onder voorbehoud. Tenzij expliciet anders afgesproken dienen onze facturen binnen 21 werkdagen na factuurdatum betaald te zijn.

Bij web-hosting passen we een fair use policy toe. Als u tijdelijk wat meer gebruikt als binnen het pakket is toegestaan, doen wij niet moeilijk. Als het gebruik structureel meer is als is overeengekomen, zullen wij voor toekomstige periodes een pakket uitbreiding voorstellen. Klanten die aan de ene kant meer, en aan de ander kant minder nodig hebben als in het standaardpakket is voorzien, staan wij toe om sommige grenzen van het pakket te overschrijden, zolang het gebruik van de voorzieningen gemiddeld redelijkerwijs nog binnen het pakket past. Als we hiervoor additionele kosten moeten maken (bijv. om software licenties uit te breiden] doen wij graag een passend voorstel.

Wederverkoop

Wij werken graag samen met partijen die onze diensten integreren in hun eigen portfolio. Wederverkopers kunnen zowel SharedCMS portalen, een eigen CMS en/of andere diensten bij ons afnemen. Van wederverkopers verwachten wij dat zij zelf contact met hun klanten onderhouden. Tenzij anders afgesproken communiceren wij niet direct met de klanten van wederverkopers. Onze wederverkopers zijn veelal ZZP'ers die soms ook op vakantie gaan en/of ziek kunnen worden. Tijdens afwezigheid i.g.v. vakantie/ziekte van de wederverkoper kunnen klanten van wederverkopers direct bij ons terecht.  De afspraken met wederverkopers zijn maatwerk. als u wederverkoper wilt worden kunt u het beste even contact met ons opnemen.

Contact

Wanneer u meer informatie wilt, schroom niet om contact met ons op te nemen